-10%

Katona József Színház

10% kedvezmény a belépőjegy árából

10% kedvezmény a belépőjegy árából

Egyedi Én Budapestem App QR-kódodat havonta egy alkalommal, a megjelölt előadások esetében tudod érvényesíteni. A kedvezményt kizárólag online tudod igénybe venni.

Az évadonként több mint 100 ezer nézőt fogadó Katona az ország egyik legismertebb és legelismertebb színházaként korszerű és innovatív módszerekkel, széles körben befogadhatóan jeleníti meg társadalmunk velünk élő problémáit, legfontosabb kérdéseit.

A Katona József Színház hagyományai és mai arculata szerint realista színház – de nem a szűken felfogott stílusrealizmus értelmében, hanem a valósághoz való viszonynak vázolt, átfogó esztétikai érelmében. Fontosnak tartja azonban, hogy a konkrét valóság iránti elkötelezettség jegyében játékstílusa minél változatosabb, gazdagabb és nyitottabb legyen. A Katona József Színház társulata a magyar színházkultúra legerősebb hagyományának megfelelően leginkább a pszichológiai realista módon motiváló és építkező színjátszásban a legotthonosabb, mondhatni ez a színházi anyanyelve.

A Katona József Színház nem szűk körű partikuláris rétegszínház, hanem minél szélesebb és tagoltabb közönséghez kíván szólni. Az egyén és a közösség lét- és sorsproblémái magától értetődően nem egy elitre tartoznak, hanem magára a közösségre, potenciálisan minden egyénre. A színház törekvése nem az elkülönülés, hanem a közönséggel való szabad párbeszéd.